Led ekranlar, teknolojinin gelişmesiyle beraber en çok gündeme gelen reklam araçlarından biridir. Günün her anında yüksek görüntü kalitesi sunabilen led ekranlar, marka ve firmaların ürünlerini tanıtabilmesi için tercih ettikleri pazarlama araçları arasında yer alır. Markaların arasında oluşan rekabette, hedef kitleyi en doğru şekilde yakalayabilmeleri için doğru reklam arayüzleri kullanmaları oldukça önemlidir. Hedef kitleye doğrudan ulaşmayı sağlayan led teknolojileri, üstün bir performansa sahiptir. Led sistemleri; dış mekan led ekran ve iç mekan led ekran olmak üzere ikiye ayrılır.

Led Ekran Teknolojilerinin Avantajları

Led ekran teknolojilerinin tercih edilmesindeki en temel amaç, üstün görüntü kalitesine sahip olmasıdır. Led ekranlar, karanlıkta üstün bir görüntü kalitesi sunduğu gibi gün ışığında da görüntünün en başarılı şekilde yansıtılmasını sağlar. Sinema sisteminde, perdeye yansıtılan görüntünün başarılı bir şekilde görülebilmesi için ortamın karanlık olmasına ihtiyaç vardır. Led ekran teknolojilerinde böyle bir zorunluluk yoktur. Led ekranlar, hem karanlıkta hem de gün ışığında üstün bir performans gösterirler. Led ekranlar, başarılı bir görüntüleme teknolojisine sahip olduğu için de hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Led ekran sistemlerini diğer görüntüleme cihazlarından ayıran en temel fark, günün her vaktinde başarılı bir görüntü kalitesine sahip olmasıdır.Bu özelliği sayesinde de hem açık alanlarda hem de kapalı alanlarda led ekranlardan üstün bir performans beklenir. AVM’lerden stadyumlara, konser alanlarından havaalanına kadar birçok yerde led ekran teknolojileri tercih edilmektedir.

İç Mekan Led Ekran ve Dış Mekan Led Ekran Farkları

Başlıca iç mekan led ekran ve dış mekan led ekran farkları şunlardır;
Dış mekan led ekranlar, iç mekan led ekranlara kıyasla daha dayanıklıdır. Dış mekan led ekranlar, dışarıda tercih edilen görüntüleme cihazları oldukları için olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek şekilde üretilirler. Dış mekan led ekranlarını, iç mekan led ekranlardan farklı kılan bir diğer özellik de daha parlak bir görüntü kalitesine sahip olmasıdır. Dış mekan led ekranlar, gün ışığında da çalıştıkları için ekran parlaklıkları iç mekan led ekranlara kıyasla daha fazladır. Dış mekan led ekranların piksel yoğunluğu, iç mekan led ekranlara kıyasla daha düşüktür. Buna oranla da piksel aralığı iç mekan led ekranlara göre daha büyüktür. İç mekan led ekran fiyatı ve dış mekan led ekran fiyatı, tercih edilen led ekran boyutuna göre farklılık göstermektedir.


Led Ekranların Çalışma Sistemi

En çok merak edilen konulardan birisi de iç mekanda ve dış mekanda tercih edilen led ekranların çalışma sistemidir. Bu çalışma sistemini iyi anlayabilmek için led ekranı oluşturan temel parçaları tanımak gerekir. Led ekranlar; piksel, modül ve kabin gibi parçalardan oluşur. Piksel, görüntünün led ekranda oluşabilmesi için yansıtılan tek birimlik renk hücresidir. Led ekranın boyutu ne olursa olsun, hepsinde görüntünün ekranda oluşabilmesi için bu piksellerin bir araya gelmesi gerekir. Her bir pikselin sorumlu olduğu bir ana renk vardır. Bu renkler bir araya gelerek görüntüyü ya da videoyu açığa çıkarırlar. Pikseller; derece ve saat göstergeleri, grafik animasyon panoları, bilgi panoları ve kayan yazı panoları gibi farklı formatlarda da karşımıza çıkabilmektedir. Pikseller RGB olarak adlandırılan; kırmızı, yeşil ve mavi renklerin taşıyıcısıdır.

Led ekran denildiğinde akla gelen bir diğer kavram ise modüllerdir. Modüller, piksellerin ortaya çıkardığı en küçük yapılar olarak bilinir. Led ekran kalitesi, modüllerin malzeme kalitesiyle doğrudan ilişkilidir. Piksellerin farklı çeşitlerinin bulunması gibi modüllerin de birçok çeşidi bulunur. Modülde; piksel yapısı, piksel aralığı, sürücü entegrasyonu ve tarama yapısı gibi detaylar oldukça önemlidir. Led ekranların bütünlüğünü sağlayan bir diğer parça da kabinlerdir. Kabinler de modüllerin bir araya gelmesiyle oluşur. Kabinler, led ekranı oluşturan en son birimdir. Modüllerin birleşmesiyle meydana gelirler. Bir kabin içeriğinde; kabin kasası, sinyal kabloları, led modül, fan ve güç kaynağı gibi parçalar yer alır.

Led kabinlerin yan yana ve üst üste dizilimi sayesinde led ekranlar açığa çıkar. Led ekran boyutları da bir araya getirilen led kabinlerin sayısıyla doğru orantılıdır. Modüler bir yapıya sahip olan led ekranlar, istenilen boyutta üretilmektedir.

Teklif İste