İç mekan LED ekranlar yeni dönemin en önemli tanıtım araçlarından bir tanesi. Mağazaların tamamında bu harika ürünlere rastlamak mümkün. Tabi ki bu ürünlerin kullanımına başlanmadan önce kurulumunun yapılması gerekiyor. Kurulum işlemleri satın alım aşamasında talep edilebileceği gibi sonradan da istenebiliyor. Hangi zamanda olursa olsun yapılacak işlemler aynı sırayla ilerliyor ve sonunda kusursuz bir LED ekran kurulumu mümkün oluyor.

İşletmelerde iç mekan led ekran kurulumu işlemlerini her zaman profesyoneller tarafından yapılması çok önemli. Aksi halde LED ekranların çalışmaması, çabuk arıza çıkarması ya da bulunduğu alandan düşerek zarar görmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden de yapılacak işlemlerin bilinmesi ve denetlenmesi gerekli. Biz de sizler için atılması gereken bu adımlar maddeler halinde sizlere sunuyoruz.

İç Mekan LED Ekran Kurulumu Adım Adım Rehber

LED ekranların kurulum işlemleri yapılırken atılması gereken farklı adımlar var. İleride sorun yaşanmaması adına bu adımların planlanması ve sonrasında bu plana uygun bir biçimde iç mekan led ekran kurulumu yapılması gerekli. Kurulum işlemlerinin adımlarının LED ekranınızın boyutuna ve türüne bağlı olduğunu unutmayın. Tüm LED ekranlar aynı şekilde monte edilmiyor. Bu aşamada da birçok farklı seçenek mevcut.

İç mekanlarda LED ekranların kurulum işlemlerinde uygulanan birden fazla yöntem var. Bu yöntemler seçilen LED ekrana göre sınırlanabiliyor. Eğer tüm yöntemler için uygun bir ekran satın alınırsa kullanıcılar bu aşamada kararlarını vererek kurulum hizmetlerini alıyorlar. Özellikle LED ekranların boyutları burada çok belirleyici olmakta. Boyut değiştikçe bazı kurulum yöntemleri devre dışı kalabiliyor.

Profesyoneller tarafından iç mekan led ekran kurulumu yapılırken;

  • Mozaik kurulum,
  • Duvara monte kurulum,
  • Duvara asılı kurulum, olarak üç farklı seçenek mevcut.

Mozaik kurulum olarak adlandırılan işlemler LED ekranların duvarın içerisine gömüldüğü işlemlerdir. Eğer LED ekranların boyutları büyükse bu yöntem rahatlıkla kullanılabilir. Duvarda LED ekranın boyutu kadar bir alan açılır ve sonrasında bu alana LED ekranlar çelik konstrüksiyon yardımı ile monte ediliyor. Bu kurulum işleminde LED ekranlar duvara sıfır olacak şekilde konumlandırılıyorlar. Böylece duvardan dışarıya doğru bir çıkıntı oluşmuyor. Hem alandan kazanç sağlanmış oluyor hem de takılma gibi durumlarla LED ekranlara zarar verilmiyor.

İç mekan LED ekranların kurulum işlemlerinde ikinci seçenek duvara monte işlemi. Bu işlemde duvarın kırılması gibi bir durum söz konusu olmamakta. Burada direkt olarak duvara monte edilen çelik malzemenin üzerine LED ekranlar konumlandırılıyor. Böylece duvarlara zarar verilmeden harika bir görüntü elde edilebiliyor. Özellikle kullanımın sağlanacağı alanda kolon ya da kirişler varsa en uygun yöntem bu gösteriliyor.

Son seçenek olarak duvara asılı kurulum sunulmakta. Burada askı aparatları kirişlere monte edilerek iç mekan led ekran kurulumu için bir alan oluşturulmuş oluyor. Ekranlar kirişe monte edilen çelik askılara asılıyor ve arkası boş kalacak bir şekilde yüksek noktalara asılıyor. Böylece alan yine iyi bir şekilde kullanılmış oluyor ve iç mekandaki herkesin dikkatini çekmek mümkün hale geliyor. Ancak bu kurulum yalnızca küçük ebatlardaki LED ekranlar için mümkün oluyor.

Hangi yöntemin kullanılacağı belirlendikten sonra çelik konstrüksiyon duvara monte ediliyor. Bunun sonrasında LED ekranlar konumlandırılıp gerekli elektrik bağlantıları yapılıyor. Bunun sonrasında da hemen kullanımına başlanabiliyor.

Teklif İste